luni, 23 aprilie 2018

Expunere la Muzeul Judetean

   In Buzau s-a infiintat de curand Asociatia Mesterilor Populari si Artistilor Plastici, al carui membru fondator sunt si eu. Centrul de Cultura si Arta Buzau ne-a oferit sansa sa ne expunem lucrarile in casutele din lemn amplasate in curtea cladirii unde functioneaza Muzeul Judetean, Teatrul G. Ciprian, Centrul de Cultura si Arta, Scoala Populara de Arta.
  Am convenit ca in fiecare weekend si atunci cand sunt sarbatori, sau evenimente, sa fim prezenti acolo, de la 13 la 20. Deocamdata lumea nu stie ca noi expunem acolo si rar vine cate cineva. Deocamdata am expus doar 6 persoane, cate casute sunt. sper sa mai aduca lucrari si alti colegi, sa fim cate doi pe casuta.
 In prima zi am ocupat casuta nr. 5. Pentru inceput am adus cateva picturi icoana pe sticla, florile modelate si panoul cu semne de carte.

Mi-am spus ca daca voi vedea la altcineva obiecte decorate in tehnica decoupage, voi aduce si eu. Vecina expunea astfel de obiecte, deci, mi-am expus si eu lucrusoarele lucrate in aceiasi tehnica.

Convenisem cu o colega, presedinta asociatiei, sa ocupam amandoua o casuta. Ultima era mai mare si daca nu a mai venit nimeni sa o ocupe, mi-am mutat in ea lucrarile si colega a ramas in casuta ocupata initial de mine, pana mai vine cineva.

Eh, sunt in ultima casuta, dar sper ca lucrarile mele vor atrage privitorii.

Lucrarile nu le-am batut in cuie, ci doar agatat de ele :D In fiecare zi le aranjez altfel si pe parcurs voi retrage din ele si aduce altele, in functie de evenimente, anotimp, solicitarea clientilor.
  Daca o sa am vanzari, o sa cumpar si eu masa plianta sa pot mesteri cate ceva acolo si suporturi pentru expus bijuteriile.

Daca ajungeti pe Bulevardul N. Balcescu in weekend, va invitam sa vizitati si Muzeul Judetean amplasat in apropiere.


    Up...Asa arata casuta pe 6 mai. In partea din fata atarna siragurile pentru ochelari, iar deasupra bratarile cusute cu motive traditionale si cateva pandantive modelate. 
   Pe 12 mai n-am mai expus macii si bijuteriile cu maci, asezand in locul lor bratari, perii, oglinzi, cutiute pentru fetite. Pe 13 mai vremea ploioasa ne-a impiedicat sa mai expunem, ca oricum nu vine mai nimeni in zile de weekend, mai ales pe vreme rea. Am readus acasa tablourile si icoanele. Le-oi mai expune alta data. 
   Pe 15 am fost chemata sa eliberez casuta, ca va fi amplasata la Berca cu prilejul evenimentului Buzau Fest. A trebuit sa depozitez toate lucrusoarele in partea cealalta a intrarii in muzeu, intr-o casuta subreda, dar nu voi ramane aici, ci voi reveni la casuta ocupata initial, unde voi imparti spatiul cu Nicoleta Ungureanu. Azi o sa retrag si panoul cu semne de carte care ocupa mult spatiu. Pana pe 1 iunie voi expune mai mult lucrusoare pentru copii : bijuterii, ceasuri de perete, perii, oglinzi, cutiute, semne de carte, poate si jucarii si desene, daca oi avea timp sa mai lucrez.
  Intre 19 si 26 mai are loc evenimentul "Buzau iubeste teatrul". As dori sa deschid casuta in fiecare zi. Sa vad daca colegele sunt de acord sa vina si ele, sa nu fie doar o casuta deschisa si celelalte cu oblonul tras. Diminetile de la 10 vor fi spectacole pentru copii, iar in fiecare seara de la 19 piese de teatru, deci curtea va fi mai animata decat pana acum. Sper ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu