marți, 12 mai 2015

Albăstrele modelate


   După ce-am modelat cicorile mi-am zis că odată şi odată va trebui să modelez şi albăstrele. Sunt asemănătoare cicorilor, au petale crestate, dar conice şi nu plate.
 Am văzut că albăstrele au fost modelate cu mare îndemânare şi de alţi artizani precum Natalya Businka care le-a modelat din porţelan rece, Ivanna Florist tot din porţelan rece, KalevalaFlowers din polymer.
 Am găsit şi un tutorial cum se modelează, dar cum nu am instrumente speciale pentru formarea conurilor, am mers pe propria cale. Florile văzute pe net au petale de-o singură nuanţă, dar eu am vrut să aibă un degradeu fin, mai deschis spre marginile crestate. Ca atare am format degradeul din care voi modela pâlniuţele.

În plan îndepărtat vedeţi cane-ul degrade ce-l voi transforma în nenumărate petale conice. În centru sunt staminele în alb-negru ce vor ieşi din florile conice ce compun capitulul, albastrul din care le formez, urmează florile interioare şi căteva gata modelate. Din verde modelez doar partea de sus a bracteei, care va susţine petalele. Nu modelez complet, că vreau ca floarea să fie plată, s-o pot lipi pe o bază. Dacă o modelam ca floare decorativă, cu tulpină, lucram bractea ca în realitate. Rămâne pe altă dată.
În prim plan e o fâşiuţă din care decupez petala şi o petală transformată în con.

Azi la ora 13 am terminat prima albăstrea în degradeu, din polymer clay professional. E de probă. Celelalte vor fi mai reuşite. Voi compune capitulul din mai multe floricele care să fie mai mici decât acestea.
Am aşezat-o pe o jumătate de cartof, unde va sta până după coacere. Are diametrul de aprox. 3,5 cm. Doar atât :) comparaţi pe riglă. Lutul l-am modelat direct fără să folosesc mănuşi şi mi-a pătruns în unghii şi colorat pielea, de aceea arată aşa murdare...Nu stau să-mi fac manichiura, că mai am multe de modelat.

Am terminat şi a doua la ora 18... Durează multe ore să modelez aşa ceva. Fiecare colţişor trebuie aranjat, curbat, să pară floarea cât mai naturală.
Sper să-mi reuşească şi celelalte.

După o oră şi 20 minute am terminat şi pe a treia (cea din prim-plan), alături de surate, de data aceasta cu blitz. Se observă mai bine degradeul. Gata pe ziua de azi, că mi-a întepenit gâtul. Sau poate mai lucrez una după ce mă odihnesc.

Voi mai posta după ce le modelez pe toate şi le coc. Mai reveniţi peste câteva zile.
.................................
Gata !

Am modelat şi câteva frunze care le vor însoţi la semnele de carte, sau pandantive. 4 sunt puţin mai mici şi vor deveni cercei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu