miercuri, 9 iulie 2014

Maci decorativi - seria 2014

Luna iulie am început-o în forţă, modelând maci din speciile care le-am lucrat anii trecuşi şi care au fost cumpăraţi. Zic in forţă pentru că lutul cumpărat cu mult timp înainte s-a înmuiat destul de greu în căuşul palmelor, după minute bune de frământări, dureroase, de simţeam că mi se dislocă falangele din articulaţii.
Am refăcut stocul de maci orange California, cu deosebirea că acum petalele au un degradeu accidentat şi nu uniform. Am modelat şi maci galbeni islandezi, cu deosebirea că le-am bordurat petalele cu alb şi aşezat pe stamine polen alb sclipicios :) . Am modelat şi maci albaştrii tibetani, cu deosebirea că acum am adăugat şi câte o pată franjurată violet. Am modelat şi maci roşii cu pată neagră, cu deosebirea că acum pata are raze în degradeu cu roşu. Am modelat şi câtiva boboci verzi. Dacă mai modelam şi maci violeţi şi indigo (există şi astfel de specii) formam un curcubeu.
Deocamdată trebuie să opresc modelatul pentru că am terminat aproape tot albul şi nu am nici violet. Asteaptă la rand macii albi, roz, violet, indigo.
Aştept şi eu să mi se cumpere ceva din magazine, să pot cumpăra câteva pastile de FIMO în culorile
consumate.

I-am sortat pe culori şi pus în vânzare aşa
maci orange din California

.................................................
maci rosii


..........................................................................................
maci galbeni islandezi

...........................................................
maci albastrii din Tibet


In luna septembrie am modelat şi pe aceştia lila


În luna decembrie o prietenă mi-a comandat 5 maci, fiecare în altă culoare. Pe cel roşu şi albastru i-am luat dintre cei deja modelaţi. Am modelat în plus câţiva galbeni, orange (să nu descompletez alte bucheţele) plus unii albi cu dungi roz.

Aceştia mi-au rămas, cu excepţia unuia orange (de jos) şi roz (cel de sus)

Dacă daţi căutare pe Google imagini cu tag-ul "poppy" veţi descoperi speciile care m-au inspirat în realizarea acestor flori.
Din iulie şi până-n decembrie am reuşit să compun un buchet de maci în toate culorile din curcubeu...cât de cât, că lipseşte indigoul şi violetul e înlocuit de lila, dar e prezent şi rozul, galbenul în două nuanţe, orange-ul de asemenea, iar roşul tot în două nuanţe.
Mă gândesc dacă să-i las la vânzare grupaţi pe culoare, sau pe forma cupelor, adică : floare deschisă complet - 20 - 25 lei firul, boboc floare parţial deschisă 10 - 18 lei, boboc închis 5 lei.
Cei din seriile precedente i-am vândut pe alese, formând buchete multicolore, dar am rămas cu câţiva boboci şi flori întredeschise, ale căror nuanţe greu le mai pot combina, deci care nu se potrivesc cu cele din această serie. Când încep formarea unui model de petală, combin culorile, formez degradeuri şi pete, ceea ce le dă unicitate.
Aş putea compune maci cu petale dintr-o singură culoare, un anumit cod, neamestecată cu altceva. În acest caz ar avea preţ mai mic decât cei în degradeu, pentru că muncesc mult mai puţin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu