vineri, 26 iulie 2013

Maci, spice de grâu, cicori, romaniţe, seria din 2013

Mi s-au cumpărat aproape toţi  macii modelaţi din lut polimeric, din cei decorativi prevăzuţi cu codiţe. Mai am doar câţiva boboci şi câţiva opriţi ca model. Mi-a fost dor de buchetul multicolor, aşa că m-am gândit să remodelez maci, în mai multe culori, dar şi spice, cicori, romaniţe şi poate şi alte floricele.

Am terminat o serie de 7 maci, reprezentaţi în mai multe faze de dezvoltare. Îi vând aici în serie completă.


Pe 25-26 iulie am modelat aceste spice. Urmează să caut nuanţe potrivite de bumbac muline, pentru a le înveli codiţele. Acele spicelor, care nu înţeapă, sunt din sârmă de cupru de 0,2 mm, nontarnish.
N-am găsit pentru codiţe aţă în nuanţa potrivită, aşa că am pictat-o cu acrilic.

Pe cel de jos l-am transformat în semn de carte şi l-am vândut. Celelalte sunt disponibile aici
 fotografiate cu blitz
Încă o serie, scoasă din cuptor azi 10 august, la care trebuie să acopăr codiţele cu aţă muline. Este prima dată când am modelat margarete. Macii din această serie sunt mai micuţi, că aşa a dorit o clientă. Urmează să compun un aranjament pentru părul ei brunet, din maci şi muşeţel.


Pe 23 august, toată ziua, am modelat la cicori. Petalele şi staminele erau deja modelate şi aşteptau de ceva vreme să le compun. Centrul lor este fluorescent, iar petalele au nervuri alb-glitter, uşor translucide.
Imaginea este uşor neclară, că le-am pozat noaptea, după ce le-am scos din cuptor. După aceea le-am învelit codiţele în aţă muline.
Le vând aici la set de 5 flori.

Le-am reunit într-o ulcică să vă prezint florile mele de câmp, ce nu se vor ofili vreodată.


2 comentarii: