marți, 24 iulie 2012

Decoupage - Cutii din carton

Deocamdată am cumpărat doar o cutie, de probă.
Am lucrat-o special pentru acest concurs împreună cu un colier cu bile de lemn îmbrăcate în FIMO.
Uitasem să pictez antenele fluturaşilor. Acum arată aşa
Fluturii i-am decupat dintr-un sfert de şerveţel şi i-am lipit în alt fel. Fondul l-am pictat cu două nuanţe de auriu acrilic. Capacul are dimensiunile de 9 x 9 x 1,5 cm si se aşează fix pe cutie. Cutia are înălţimea de 6 cm. Pe parţile laterale exterioare şi interiorul capacului, am format fond crăpat, cu acrilice auriu şi turcoaz, încercând pentru prima dată lacul de crăpare monocomponent. Partea inferioară e pictată tot în turcoaz. Fluturaşilor le-am accentuat puţin contururile, le-am pictat antenuţe cu vârfurile în relief, iar celui mare albastru i-am pus câteva tuşe de turcoaz, să se asorteze mai bine cu corpul cutiei.
Cutia am lăcuit-o de două ori cu lac rezistent, iar capacul de 3 ori.
Am vândut-o.
...................................
 Am mai cumpărat nişte cutii cam de aceeaşi mărime, dar sub formă de cilindru, prismă hexagonală şi brăduţ, pe care le-am decorat cu motive din 2 şerveţele.

 3 hexagonale şi cea cilindrică au pereţii exteriori decoraţi cu şerveţel, iar 3 au lateralele în relief. Interiorul, baza şi marginile capacelor sunt pictate cu acrilice. Sunt lăcuite complet.

...........................
Am decorat şi doi brăduţi de 5,5 x 11 x 10 cm, cu exterior în relief şi interior decorat cu şerveţel şi acrilice.Cutia nr. 2 am vândut-o.
...................................
Am decorat în aceeaşi tehnică şi această cutie, tot din carton presat.
Cum am terminat cutiile cumpărate, m-am gândit că şi cele rotunde în care se vinde triunghiuri de brânză topită ar fi bune de decorat, dacă le sporesc un pic rezistenţa.
Le-am adăugat carton gros pe laterale, le-am grunduit şi decorat cu diverse şerveţele, transformându-le în cutiuţe pentru depozitat, sau puşculiţe, şi/sau tablouaşe contra plictiseală.
La prima am lipit capacul de corp şi după aceea am grunduit. După aceea mi-a venit ideea cum să întăresc lateralele şi să le transform în cutii şi puşculiţe.

Această primă cutie care se deschide, dar este şi puşculiţă, am dăruit-o unei prietene căruia îi plac mult toporaşii, lalelele şi narcisele galbene, de aceea am decorat-o cu aceste flori.


 Alte două cutii/puşculiţă mi le-a cumpărat prima persoană care le-a văzut realAm mai decorat una, pe care o păstrez eu.. Are încuietoare din sârmă de oţel şi accesorii metalice placate cu bronz, iar balamalele sunt din elastic rezistent. dacă o doreşte cineva, o pot reface. Am mai pregătit o cutie asemanătoare, dar mai lată, pe care am adăugat carton gros pe exteriorul capacelor şi carton tapet pe laterală, la exterior, dar ăi interior. De aceea este mai înalta şi cu diametru mai mare.


 
O puteţi comanda de aici

Mai am multe astfel de cutii pe care le pot transforma în cutii de bijuterii, port-farduri, puşculiţe, ori ornamente şi am nenumarate modele de şervetele cu care să le decorez. Totul este să-mi cereţi asta în mesaj privat. Eu am lucrat doar câteva, să vă arăt ce pot să fac din banale cutii cu triunghiuri de brânză topită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu