miercuri, 9 mai 2012

Bijuterii în stil egiptean - din FIMO

Am creat un colier special pentru acest concurs de pe forumul CDB`S

L-am denumit Tutankamon, deoarece pandantivul (şerveţel lipit pe FIMO) reprezintă imaginea măştii lui Tutankamon, iar in cele două perechi de ovaluri aurite am scris prin apăsare numele faraonului. Ovalurile sunt din FIMO, cu aplicaţie de foiţă de aur (nu şlahmetal) patinată cu pastă cupru, marginile fiind de asemenea acoperite cu pastă cupru. Doar rondelele au culoarea naturală, dar sunt lăcuite precum celelalte piese. Degradeul rondelelor porneşte de la orange, trece prin ocru auriu efect şi se termină la efect cupru. De fapt am modelat rondele in 20 de trepte cromatice, dar am ales din 3 în 3 trepte, sa se distingă nuanţele. La alte compoziţii voi folosi rondelele din celelalte trepte. Accesoriile metalice sunt cuprate.
Imaginea pandantivului este aici de 2 ori mai mare decât cea reală, care e de doar 5,5 cm.
Colierul îl păstrez eu şi-l voi purta la târgul handmade. Pot să-l refac dacă doreşte cineva ceva asemănător, dar nu identic.
Colierul a obţinut premiul III. Mulţumesc tuturor care l-au votat.

Colier unicat Egipt 1

Piesele acestui colier le-am lucrat împreună cu cele de mai sus, în aceeaşi tehnică. Am completat cu sfere de jasp autumn şi accesorii metalice cuprate. E lăcuit cu vernis satinat Darwi. Îl puteţi cumpăra de aici

Am mai format un set, tot din piese de FIMO acoperite cu şerveţel. Set Egipt 1 a fost cumpărat.
Din FIMO, şerveţel, accesorii metalice "argint tibetan" cuprate, sfere mici din cupru şi o mărgea din ceramică. E lăcuit cu Darwi.

Am mai creat un colier folosind acelaşi şerveţel cu masca lui Tutankamon. Primul îl păstrez la colecţie, iar al doilea e disponibil.
Are aplicaţie de foiţă de aur de 23 karate, sfere din turcoaz, de 1 cm şi accesorii metalice cuprate. Pandantivul este putin mai mare decât primul şi şerveţelul l-am lipit pe bază coaptă şi şlefuită. Are suprafaţa mult mai uniformă decât a primului si nu este atât de portocaliu. La primul am mers pe armonie cromatică, aici pe contrast complementar.

Avea foiţă de aur...
Mixtionul a reacţionat cu lacul şi a rezultat o substanţă cleioasă. Foiţa subţire fiind între ele, s-a degradat. Am demontat colierul şi am răzuit toate ovalurile până la baze. Am răzuit şi marginile ce le colorasem cu patină cupru. Am remodelat alte ovaluri ce le-am înconjurat cu FIMO efect cupru, deci nu mai trebuie sa dau cu patină. Am pictat semnele cu tuş sepia şi lacuit doar fondul ce imita lemnul. Aici era demontat. Imaginea nu redă culorile reale.
Ovalurile noi sunt cele din dreptul nick-ului.
Acum arată aşa.

Îl puteţi comanda de aici

Pe primul colier îl las aşa aurit şi voi avea grijă să nu se frece piesele aurite de altceva, când îl voi purta.
Rămâne să caut un mxtion de calitate mai bună decât cel folosit la aurirea colierelor şi semnelor de carte, sau un lac compatibil cu mixtionul.. Am mai aurit şi lăcuit alte obiecte, dar nu s-a întâmplat aşa ceva, să se înmoaie lacul din cauza mixtionului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu