duminică, 22 aprilie 2012

Bijuterii din lut polimeric, în tehnica Watercolor Mosaic

  O colegă din forumul Lucru de mână ne-a provocat să lucrăm în aceeastă tehnică.
Colegele au realizat lucrări foarte, foarte frumoase, în fel şi fel de combinaţii cromatice, plus alb şi negru, specific tehnicii.
Eu am format un degradeu din FIMO violet + orange + alb glitter,  l-am aşezat pe o foaie de alb şi încă pe una de negru. Ar fi trebuit să combin culori translucide, dar n-am avut nici măcar o picătură de astfel de culori, sau măcar transparent, pentru a face eu culorile, aşa că am aşezat peste culorile brute, până să formez degradeul adică, o foaie de glitter. Culorile n-au devenit transparente, ci strălucitoare ici-colo.
După ce am răcit foaia, am rupt-o în bucăţi mici, pe care le-am aranjat pe altă foaie de auriu.
După ce am trecut-o prin maşina de întins, am decupat cu forme rotunde şi pătrate. Acestea le-am aşezat pe alte foi negre, sau din amestec de resturi, aşa că spatele pieselor sunt cu alt model, sau negru.
Piesele coapte le-am şlefuit pe margini şi răzuit foarte puţin pe feţe, pentru a activa mai degrabă sclipiciul. Nu le-am lăcuit, ci lustruit pe o cârpă. Au un luciu natural, plus efectul glitter-ului şi auriului.
Am format 5 seturi. La primul set, cerceii au baze cu opritori din silicon, iar la inel n-am deocamdată bază reglabilă.
îl piteţi comanda de aici
.................................
vandut
...............................
disponibil
..................................................
disponibil
............................................
disponibil
..............................................
La fiecare din seturile cu discuri, discul de sus este inel reglabil cu platou, pastila fiind lipită în interior, avand diametrul de 2,5 cm. Pandantivele sunt prinse pe şnur faux suede, având accesorii argintate.
Datorită modelului, fiecare disc, sau pătrat, are model unic, irepetabil.
Este prima dată când încerc această tehnică şi pot spune că îmi place rezultatul.

2 comentarii:

 1. Si aceste sunt superbe. Am sa incerc si eu tehnica aceasta. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. iti multumesc ! Inscrie-te in forumul http://www.lucrudemana.com/forum sa poti admira si lucrarile celorlalte si vedea ce variante ies cu aceasta tehnica. Stratul de deasupra trebuie din fimo translucid, dar eu n-am avut. Gasesti tutoriale pe youtube.
   Provocarea s-a incheiat azi, dar urmeaza alta. E un joc frumos si creativ, cu un premiu lucrat de cea care provoaca si castigatorul e ales la intamplare.

   Ștergere