duminică, 4 decembrie 2011

Expunere de bijuterii handmade la Galleria Buzău

Am fost invitată să particip cu lucrări la un "târg de toamnă". De fapt, un  fotograf, Cătălin Voinea şi-a deschis o expoziţie cu tema de toamnă şi cu acest prilej am fost invitaţi încă o creatoare populară, Amalia Papazisu, cu ii, cusături şi ţesături şi două artist handmade printre care şi eu, cealaltă fiind Nicoleta Ungureanu.
Noi ne-am afişat lucrările în preajma celor trei panouri cu fotografii, precum trei sateliţi.
În prima zi, 11.11.'11 interesanta dată, am expus bijuterii din FIMO, câteva cu materiale diverse şi nişte magneţi pentru frigider. Am tot privit trecătorii care majoritatea nu aveau timp de privit şi frumoasele fotografii în culorile preferate, sau standurile noastre.

M-am cam plictisit stând aşa.

A doua zi, mi-am adus maşina de întins foi, FIMO, cuttere, şabloane, geamuri şi am început să modelez "plastilina". Acum n-am avut chef să privesc trecătorii şi de data asta au venit ei să vadă ce fac :) .
Mulţi au admirat, m-au întrebat ce şi cum şi câţiva dacă lucrările mele se cumpără. Păi, ce să zic, depinde de gusturi. S-au mai cumpărat, dar nimic de pe acest blog...
Sper ca măcar câţiva care au văzut efectiv cât de mult am migălit la "mărţişoare" cum a zis un copilaş, să comande ceva, de aici, sau de pe crafty, sau de pe celălalt blog .
Aşa arăta standul meu, seara, după ce am strâns aproape tot.
Aceasta e munca mea de 9 ore, continuu....am martori :D
O fetiţă şi-ar fi dorit o pereche de cercei micuţi cu floricele, cum aveam expuşi, dar nu roşii ci fucsia. Cu ultimul bob de fimo alb ce-l mai aveam şi puţin mai mult fucsia, am făcut iar un degradeu, din care am format floricelele. De acolo vor rezulta patru perechi de cercei şi două inele.
Am pornit cu modelarea trandafirului violet şi am încheiat srângând toate resturile de la modelul de pe SARA, transformându-i în clopoţeii de aramă. O să-i găsiţi finisaţi aici . Acum sunt în cuptor.
Astăzi am fost singură să ţin companie panourilor cu fotografii. Invitaţia era şi pentru mâine, dar nu mai pot..am obosit şi totul e răscolit în cameră, că pregătirea a fost pe fugă, aflând cu doar o zi în urmă.
Invitaţia e de fapt în fiecare weeck-end în care pot să merg acolo şi voi mai merge cu ornamente pentru brad, că de bijuterici nu prea sunt interesate trecătoarele.
Mulţumesc mult doamnei Raluca Comănescu, care m-a invitat fără să mă cunoască şi sunt încântată că i-a plăcut ce-a descoperit la standul meu şi că doreşte să mai revin.
Dacă nu era această invitaţie, lucram în atelier, neştiută de nimeni, ca de fiecare dată. Acum, câţiva buzoieni au aflat cu ce mă ocup, în afară de pictură, cum transform nişte blocuri de culoare brută în aceste modele spectaculoase, cum pictez fără să pictez.

În data de 19 noiembrie am expus acest panou, cu temă de toamnă.
Cu excepţia literelor ARTADAR, toate sunt puse spre vânzare.
Am expus şi acest panou plin cu ornamente de brad.
Pentru a nu mă plictisi, mi-am adus maşina de tăieţei, matriţe, cuttere şi FIMO în nenumărate culori.
Am ajuns pe la 12.30, mi-am ales un loc la etaj, în zona centrală, pe-o pasarelă, mi-am aranjat standul cu cele două panouri , mi-am scos materialele şi-am început să frământ FIMO. Mai bine de o oră am frământat doar pentru a face un degradeu de la albastru la bleumarin, din care am format fondurile pentru omuleţii gata copţi. Am aşezat şi fulgii de nea. Tare s-au minunat unii de aspectul lor şi cum de i-am făcut aşa de mici. "Simplu" ziceam :D
N-am reuşit să lucrez mai mult de ce se vede pe geam.
Piesele sunt încă crude şi nefinisate. Am modelat şi un cane cu model în dungi, din care am să formez cercei, brelocuri, broşe, etc, precum cele trei batoane, sau altfel, oi vedea pe parcurs. Unele dungi sunt cu sclipici, altele cu sidef, altele fluorescente.
Din discurile mari, 4 vor fi ornamente şi unul magnet pentru frigider, din cele mijlocii fac brose, iar din cele mici, o pereche de cercei şi două inele.
Am vrut să merg şi duminică, dar mă cam dor mâinile de la atâta modelat. Priviţi geamul şi vă întrebaţi poate "dar de unde atâta modelat ?!" La cane-ul cu dungi, doar alb si două nuanţe de albastru au fost în culorile originale, restul a rezultat din frământarea lor până la uniformizare. Am format 12 foi pătrate în nuanţe diferite, ce le-am aşezat una peste cealaltă, formând un cub, ce l-am tăiat pe jumătate, iar reunind jumătăţile am format o prismă. Din acest bloc voi tăia feliuţe subţiri, formînd diverse modele.
Din cane-ul cu dungi am compus bijuteriile acestea

şi nenumărate alte piese pentru inele şi broşe, dar nu le-am montat din lipsă de accesorii, am lucrat şi brelocuri cu dungi pentru telefonul mobil.
Din pastilele cu oameni de zăpadă am compus inele

 broşe

cercei cu şurub

Am modelat şi un cane cu fulg de zăpadă din alb glitter şi transparent, din care am compus deocamdată două seturi aşa

Mai am pastile, mărgeluţe mai mici şi pentru brăţară şi colier şi 3 cane-uri subţiri pentru feliere şi aplicare pe alt suport.
Arată aşa, având diametre de 3-5 mm. Aici am lipit pe un şerveţel.

Pe 26 noiembrie am expus aceste bijuterii, de data aceasta cu tema de iarnă. Multe sunt cele modelate, la Mall, săptămânile trecute. Am deschis standul ceva mai departe de boxe, în apropiere de "Castelul Magic" şi tot timpul am ascultat melodii pentru copii, printre care şi "Nu mi-e frică de Bau-Bau !" de mi s-a întipărit în memorie :))
Standul meu, singurul...că n-a mai venit nimeni.
Eu n-aş putea să fac acelaşi lucru de mai multe ori, sau numai cu o tehnică, că m-aş plictisi teribil, de aceea standul meu e aşa de diversificat, de complex, plin de unicate.
Cineva mi-a zis că lucrează mai mult trandafiraşi din FIMO, că primeşte comenzi pentru aşa ceva.
Eu n-am comenzi, aşa că lucrez numai după pofta sufleţelului meu, cu toate că ceea ce fac nu place la toată lumea şi nu stau cumpărătorii la coadă la standul meu.
Din panoul cu bijuterii mi s-a cumpărat doar un inel la 10 lei, o fetiţă şi-a ales dintr-o cutie o literă la 5 lei, unei doamne i-am lucrat pe loc o pereche de cerceluşi din două bucăţi de coral, pentru care am cerut 3 lei şi ca rest până la 5 lei, i-am dat şi un breloc globuleţ, iar o doamna a cumparat o pereche de cercei cu opalite şi asta a fost toată vânzarea în aproape 10 ore cât am stat acolo...
O domnişoară şi-a dorit o broşă cu dungi, dar să fie ca pandantiv cu şnur. Şnur nu aveam, aşa că a rămas să mă viziteze peste o săptămână, în acelaşi loc.
Panoul cu ornamente a rămas intact. Mai mulţi m-au întrebat cât costă Moşul.. Taman acesta nu-i de vânzare..
Am compus cu mărgeluţe din sticlă, mărgele din fimo şi pietre de jasp mocaite piesele acestea

şi timpul a trecut pe fugă şi cu folos. Nu-mi pierd speranţa că odată tot mi se vor cumpăra bijuteriile.
Le-am pus pe toate la vânzare pe crafty/artadar şi le vedeţi derulându-se în fereastra de alături.

Am expus şi vineri 2 decembrie. Au fost foarte puţini vizitatori. Am modelat din FIMO aceste piese
ce vor deveni broşe, pandantive, cercei, brelocuri, etc. Cilindrul are în secţiune modelul cu spirală şi urmează să-l feliez.
Pe 3 decembrie am deschis stand în acelaşi loc.
Am expus şi 3 icoane pe sticlă şi 5 lucrări în tehnica decoupage ce le-am legat de balucradă, că nu mai aveam unde le afişa.
 A revenit domnişoara care şi-a dorit pandantivul şi l-am montat în faţa ei. Mama ei, profesoară de desen era fascinantă de acest material FIMO şi i-am oferit cu plăcere orice informaţie şi-a dorit. Poate doreşte să lucreze pentru dânsa, poate va avea activităţi practice cu elevii dânsei. Una e să vezi tutoriale pe net şi alta să vezi real transformarea. Eu am văzut cum se lucrează FIMO în diverse tehnici doar de pe net (YouTube)
Sâmbăta, tot la etaj, câţiva elevi desfăşoară nişte activităţi de weeck-end, printre care şi modelarea cu FIMO, la îndrumarea unui profesor ce-l cunosc de când îi era fiul meu elev. Ei vin mereu să mă salute şi să vadă ce noutăţi mai am :)
Mulţi vizitatori au dat să pipăie piesele de pe platou, unii chiar le-au atins, până să le spun să nu le apese, că sunt crude şi le deformează.
Un bărbat m-a întrebat dacă sunt  "mărţişoare"...acum, în decembrie !! :)) asta chiar că m-a amuzat.
Voi expune şi mărţişoare, dar în februarie.
Deşi am anunţat pe netlog, facebock şi chiar telefonic, că voi expune şi lucra ceva interesant, nimeni dintre cunoscuţi măcar, n-a venit să mă vititeze. Trist. Dacă n-ar fi vrut să cumpere, deşi am preţuri de producător, măcar aveau ocazia să le vadă real, cum şi cât de bine sunt lucrate. Eu ofer ceea ce am scris pe panou : CALITATE şi UNICATE, creaţii ARTADAR şi nu made China, din EUROPA...produse de serie industrială...Aveau ocazia să vadă cum transform nişte blocuri de culoare uniformă în modele complexe, fascinante.
Cât am expus, până la 21.30, am modelat acest cane mozaic.
L-am transformat în broşe, pandantive, cercei, seturi.
Aici sunt doar câteva dintre ele.

Pe 10 decembrie, am expus în acelaşi loc, dar pe partea cealaltă a pasarelei. Am lucrat steluţe pentru brad, din mărgeluţe şi sârmă subţire. Cu FIMO nu mai lucrez. Îl păstrez pentru mărţişoare.

Azi s-a împlinit o lună de când expun la Galleria, sâmbetele. 

Am expus şi pe 17, dar n-am mai pozat standul.

2 comentarii: